CV

In de jaren negentig volgde ik de 4-jarige opleiding aan de schrijversvakschool 't Colofon in Amsterdam.
Ik debuteerde in 2000 met een jeugdboek, "Zoenziekte", dat over de ziekte van Pfeiffer gaat (fictie, uitgeverij Gottmer, Haarlem) In 2001 volgden het boek "Blindganger" en publicaties in tijdschriften en kranten.

Ik ben schrijfdocent en geef les in diverse vormen van schrijven (creatief, proza, NT2, teksten non-fictie) bij culturele instellingen, kunstacademies en aan particulieren.
Voor het literaire adviesbureau Script+ (Amsterdam, Hogeschool) beoordeelde ik, naast het lesgeven, manuscripten. In het jaar 2011 ben ik gastdocent geweest op de Hanzehogeschool in Groningen, afdeling Popacademie in Leeuwarden.

Het gedicht "Hoeksteen" behoort tot de beste 100 gedichten van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd en staat in de bundel "Zoals een haan een ei legt" (Uitgeverij Augustus).
Thema's zijn: tijd, vergankelijkheid, vervreemding

Vanaf 2005 is het tentoonstellen van mijn foto's van start gegaan, nu regelmatig vergezeld van mijn dichtwerken.
Ik exposeer in binnen- en buitenland. In 2012 nam ik deel aan de internationale tentoonstelling van NOORDERLICHT en was mijn werk te zien in het satellietprogramma bij Inart in Lemmer.
Mijn dichtbundeltjes maak ik van handgeschept papier.

De wereld bestaat uit patronen en structuren en die fascinatie voor vormgeving en ordening (ritme) is vaak terug te vinden in mijn foto's. De visuele schoonheid en de uitsnede van een foto spelen daarbij een belangrijke rol.
Ik geef iets van de aard van dingen weer zoals ik die ervaar, in iedere voorstelling schuilt weer een andere.
Ik zoom graag in op mijn onderwerp. Daardoor ontstaat er een andere beeld dan waaruit het geheel bestaat en treedt er een zekere vervreemding op.

Heeft u vragen of interesse in een cursus of workshops neem dan contact op.
Josée Algra - kunstenares, schrijfster en dichteres